Aansprakelijkheidsverzekering en autoverzekering

De WA verzekering is wat anders dan de WA autoverzekering, waardoor het van belang is om hier een onderscheid in te maken. Op het moment dat je met een auto de openbare weg op wilt is het van belang om gebruik te maken van een WA autoverzekering. Dit is een verplichte verzekering, waarmee je ervoor zorgt dat je de schade die je toebrengt aan derden en hun bezittingen kunt laten vergoeden. De WA verzekering is aan de andere kant niet verplicht, maar zorgt wel voor een handige dekking bij schade.

Geen overlap

De reguliere WA verzekering en de WA autoverzekering vertonen geen overlap. Het is daarom van belang om een WA autoverzekering af te sluiten wanneer je een auto rijdt, het is niet voldoende om gebruik te maken van de reguliere WA verzekering. Ook andersom heb je niets aan de autoverzekering op het moment dat je ergens op visite bent en je de koffie uit je handen laat vallen, waardoor er een flinke vlek op het tapijt ontstaat. Zie de verzekeringen als twee losse dekkingen en zorg ervoor dat je gebruik kunt maken van een goede verzekeraar, die de schade zal vergoeden.

WA aansprakelijkheidsverzekering

De WA verzekering niemand we ook wel de Aansprakelijkheids Verzekering Particulieren, de AVP. Dit is een verzekering die in principe alle zaakschade zal dekken, op het moment dat je die veroorzaakt. Het is uiteraard van belang dat je dit niet met opzet doet. Verder zal de verzekeraar eigenlijk in alle gevallen zorgen voor een vergoeding van de schade, zodat je daar zelf in ieder geval geen omkijken naar hebt. Houd er rekening mee dat de WA verzekering geldt voor je complete gezin, waardoor je niet allemaal afzonderlijk een verzekering hoeft af te sluiten.

Volgend artikel: