Bedenktijd

Je kunt gebruik maken van de wettelijke bedenktijd, op het moment dat je online een WA verzekering afsluit. Dat betekent dat je er binnen die periode nog op terug kunt komen, bijvoorbeeld wanneer je toch een andere verzekering vindt die je eigenlijk af had willen sluiten. Vertellen vrienden je over een andere polis, of ben je vergeten te kijken naar de dekking voor verhaalkosten? In dat geval kun je gelukkig nog van de verzekering af en heb je de mogelijkheid om deze toch naar wens samen te stellen.

Wettelijke bedenktijd

De bedenktijd die je hebt voor een WA verzekering bedraagt 14 dagen. Dit is overigens geen bedenktijd die de verzekeraars zelf hebben ingesteld, het is de wettelijke bedenktijd die geldt voor alle aankopen die je op afstand doet. Je hebt twee weken de tijd om het product te bekijken en te beoordelen, om het vervolgens te houden of toch te besluiten het terug te sturen. In dat laatste geval dien je er bij bijvoorbeeld kleding en producten voor te zorgen dat de kaartjes er nog aan hangen of de verpakking heel is. Hier is bij een verzekering geen sprake van, waardoor je relatief gemakkelijk gebruik kunt maken van de wettelijke bedenktijd en een opzegging van de aansprakelijkheidsverzekering verder niet veel om het lijf heeft.

Polisvoorwaarden vergelijken

Het is aan de andere kant echter lang niet altijd nodig om gebruik te maken van de wettelijke bedenktijd. Je kunt er in plaats daarvan ook voor kiezen om op voorhand de verschillende polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken en bijvoorbeeld vrienden naar hun mening te vragen. Je zorgt er daarmee voor dat je een goede vergelijking op kunt zetten, op basis waarvan je de keuze kunt maken. Kom je er na het afsluiten van je WA verzekering uiteindelijk toch achter dat je een verkeerde verzekeraar gekozen hebt? Dan heb je gelukkig altijd nog de bedenktijd om op terug te vallen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: