Dekking WA verzekering

De dekking van de WA verzekering is zeer uitgebreid, waardoor het een verzekering is waar eigenlijk iedereen gebruik van maakt. Je betaalt een paar euro per maand, maar je kunt aan de andere kant rekenen op een vergoeding wanneer je bij iemand anders schade toebrengt. Gooi je een dure vaas om op maak je wellicht een flinke vlek op de muur die er niet zomaar af gaat? Ook wanneer je een emmer water op het parket laat vallen kun je rekenen op een dekking van de WA verzekering. Bovendien geldt de dekking ook voor aansprakelijkheid van je huisdieren, waardoor je die met een gerust hart mee kunt nemen.

Dekking voor jou en je huishouden

De dekking van de WA verzekering geldt natuurlijk voor jezelf, maar daarnaast bijvoorbeeld ook voor de andere leden van je gezin of je huishouden. Je kunt rekenen op een dekking voor je man of vrouw en je kinderen, maar daarnaast ook voor eventueel huispersoneel. Het is hierbij overigens wel van belang dat de schade valt binnen de werkzaamheden die het personeel voor je uitvoerde. Ten derde kun je rekenen op een dekking voor logés, mits je aannemelijk kunt maken dat ze bij je logeerden. De WA verzekering kent wat dat betreft een behoorlijk uitgebreide dekking, waardoor het een interessante verzekering is.

Scherpe premie

Ondanks dat de dekking van de WA verzekering heel uitgebreid is, betaal je hier aan de andere kant een scherpe premie voor. Dit zorgt ervoor dat maar weinig particulieren deze verzekering links laten liggen. Je zal de verzekering hopelijk niet snel nodig hebben, maar dankzij de scherpe premie heb je er aan de andere kant eigenlijk ook geen last van. Voor een paar euro per maand kun je dankzij de dekking van de WA verzekering rekenen op een maximale vergoeding van €1 – €2,5 miljoen, afhankelijk van de precieze voorwaarden van je verzekeraar.

Vorig artikel:

Volgend artikel: