Eigen risico WA verzekering

Heb je een eigen risico binnen je WA verzekering, of wil je daar graag gebruik van maken? Je zorgt er daarmee voor dat je een lagere periodieke premie moet betalen, terwijl het dan dus wel zo is dat je zelf een deel van de kosten dient te vergoeden wanneer er een keer wat aan de hand is. Sluit je bijvoorbeeld een eigen risico van €150 af en laat je een vaas vallen van €250? Dan dien je de eerste €150 zelf te betalen en zal de verzekeraar daarna pas voor je in actie komen. Indien de schade binnen het eigen risico valt dien je de kosten zelfs helemaal zelf te betalen.

Lagere premie

Het voordeel van een eigen risico binnen je WA verzekering is dat je gebruik kunt maken van een lagere premie. De verzekeraar berekent de premie op basis van het risico dat je loopt. Verzekeraars weten als geen ander dat de schades binnenshuis niet vaak flink in de papieren lopen. Dat betekent dat het eigen risico ervoor zorgt dat de verzekeraar een stuk minder snel hoeft uit te keren. Het grote voordeel daarvan is dat het lagere risico leidt tot een lagere premie, waardoor je voordeliger uit bent.

Eigen risico per gebeurtenis

Gebeurt er toch een keer iets en dien je de schade te vergoeden? Dan dien je er rekening mee te houden dat je het eigen risico per gebeurtenis dient te betalen. Laat je in maart een vaas vallen en betaal je het eigen risico, om in juni nog eens een schade te veroorzaken? Dan dien je opnieuw het eigen risico te betalen en kunnen de kosten in een jaar tijd aardig oplopen. Bepaal daarom altijd vooraf of je gebruik wilt maken van een eigen risico binnen je WA verzekering, of dat je alle kosten liever afdekt. Vergelijk de verzekeringen daarom ook op dit punt via wa-verzekering.nl om eruit te komen wat het precies is wat je wilt met de aansprakelijkheidsverzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: