Schade aan inboedel

Breng je schade toe aan de inboedel? Dan is het niet altijd mogelijk om gebruik te maken van de WA verzekering. Breng je schade toe aan je eigen inboedel, of krijg je te maken met een diefstal? Dan is de kans groot dat je daar de inboedelverzekering voor zal moeten gebruiken.

Veel van de verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de WA verzekering te combineren met de inboedelverzekering en eventueel de opstalverzekering. Het grote voordeel hiervan is dat je een lagere premie betaalt, maar dat je bovendien één aanspreekpunt hebt en de verzekeraars je niet van het bekende kastje naar de muur kunnen sturen.

Eigen inboedel

Op het moment dat je schade veroorzaakt aan je eigen inboedel, of er iemand op bezoek komt die per ongeluk een glas water laat vallen, kun je doorgaans geen gebruik maken van je WA verzekering. Het is dan je inboedelverzekering die de schade zal vergoeden, of die de schade eventueel zal claimen bij de WA verzekering van de tegenpartij. Wat dat betreft geldt de WA verzekering alleen voor schade die je bij anderen toebrengt. Ook wanneer je partner schade toebrengt aan jouw spullen en jullie samen verzekerd zijn zal de WA verzekering niet uitkeren, aangezien jullie samen tot dezelfde polis behoren.

Schade bij anderen

Breng je schade toe aan de inboedel van anderen? Dan kun je wel gebruik maken van de WA verzekering. Indien je een deuk maakt in een kastje of je water over een bepaald meubel heen gooit kun je gebruik maken van je verzekering. Het is uiteraard van belang om dit niet expres te doen, aangezien de verzekeraar dan zal spreken van opzet en niet uit zal keren. In alle andere gevallen kun je een claim indienen bij je verzekeraar en er dankzij de WA verzekering voor zorgen dat je de kosten niet hoeft te betalen. Schade aan inboedel bij een ander kan ook voortkomen uit het doen van een vriendendienst. Weet goed dat verzekeraars hier verschillend op reageren en dat dit zeker geen garantie voor een eventuele vergoeding is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: