Schade bij vriendendienst

Veroorzaak je schade tijdens een vriendendienst? Dan dien je de voorwaarden van je verzekeraar erop na te slaan om na te gaan of de kosten gedekt worden. Traditioneel biedt de WA verzekering hier geen dekking voor, maar de verzekeraars hebben daar in de laatste jaren verandering in gebracht. Er is normaal gesproken geen sprake van dekking, omdat je de klus in opdracht van een vriend uitvoert. De kans is groot dat er geen sprake is van een dienstverband of een uitbetaling, maar dat neemt niet weg dat je niet meer vrijwillig aan de slag bent en je als particulier geldt.

Specifieke voorwaarden

De verzekeraars hebben er echter voor gekozen om de schade bij een vriendendienst toch op te nemen in hun dekkingen. Het is verstandig om hier vooraf goed naar te kijken, aangezien de diverse verzekeraars de vrijheid hebben om zelf de maximale dekking vast te stellen. Laat je bijvoorbeeld een doos met kostbare apparatuur uit je handen vallen tijdens het verhuizen, dan kunnen de kosten gemakkelijk in de duizenden euro’s lopen. Wellicht dat je er samen uit kunt komen met je vriend, maar de kans is groot dat je je er toch lullig over zal voelen.

Beperkte dekking schade vriendendienst

Houd er goed rekening mee dat er in de meeste gevallen sprake zal zijn van een beperkte dekking, waardoor het niet zomaar mogelijk is om de schade volledig vergoed te krijgen. Bepaalde verzekeraars dekken de kosten tot €15.000, terwijl anderen niet verder willen gaan dan €1.000. Klus je regelmatig bij vrienden, of zorg je op een andere manier voor een vriendendienst waarbij er schade kan ontstaan? Zorg er dan voor dat je hier vooraf goed naar kijkt, zodat je een beroep kunt doen op je WA verzekering op het moment dat er een keer wat aan de hand is. Ondanks dat je namelijk zelf natuurlijk wel onder de verzekerden van de verzekering valt ben je toch aan voorwaarden gebonden om voor vergoeding in aanmerking te komen, mocht dit nodig zijn.

Vorig artikel:

Volgend artikel: