Schade met rijden in andermans auto

Mag je rijden in de auto van een ander en maak je per ongeluk brokken? Dan kun je helaas geen gebruik maken van je WA verzekering. Deze verzekering dekt schade aan de spullen van anderen, maar niet op het moment dat je gebruik maakt van een motorvoertuig. In dat geval kun je de schade claimen bij de autoverzekering van de ander, mits hij of zij hiervoor gedekt is. Indien er geen sprake is van een dekking zal de je kosten zelf moeten vergoeden, of zullen jullie de kosten moeten delen.

Autoverzekering van de ander

Indien de auto allrisk verzekerd is heeft de ander de mogelijkheid om de schade te claimen. Houd er echter rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de no-claim korting, waardoor het mogelijk is dat de eigenaar van de auto een hogere premie per maand voor de verzekering gaat betalen. Indien er geen sprake is van een allrisk dekking en je schade aan de auto zelf rijdt, dan zullen jullie de kosten samen moeten verdelen. Wat dat betreft kan de aansprakelijkheidsverzekering in dit geval geen uitkomst bieden en de kosten niet voor je vergoeden.

Schade aan andermans auto

Rijd je met je auto schade aan andermans auto? Dan dien je gebruik te maken van de WA autoverzekering. Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering alleen gebruiken op het moment dat je bijvoorbeeld met de fiets of gewoon lopend schade veroorzaakt. Het is uiteraard van belang dat je dit niet met opzet doet. Indien dit niet het geval was en er toch schade ontstaat kun je een beroep doen op de WA verzekering. De verzekeraar zal de schade dan dekken en er daarmee voor zorgen dat je zelf niet voor de kosten hoeft op te draaien.

Vorig artikel:

Volgend artikel: