Schade op het werk

Veroorzaak je per ongeluk schade op het werk en ontstaan er daardoor kosten? Je kunt dan niet in alle gevallen gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering. De WA verzekering dekt alleen de schade die je als particulier maakt bij anderen, op het moment dat er geen sprake is van een dienstverband of een klus in opdracht van een ander. Indien je aan het werk bent en je veroorzaakt schade kun je wat dat betreft dan ook geen gebruik maken van je WA verzekering. Dat ligt anders op het moment dat je als klant schade veroorzaakt bij een bedrijf.

Aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf

Indien je schade maakt op het werk kun je gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering die het bedrijf afsluit. Het bedrijf dient dat te doen voor haar werknemers, om te voorkomen dat zij zelf op dienen te draaien voor de kosten. Wat dat betreft kun je hiervoor geen gebruik maken van je eigen WA verzekering, maar kun je er aan de andere kant wel vanuit gaan dat de kosten gedekt zullen zijn. Je hoeft de kosten doorgaans niet uit eigen zak te betalen, mits het bedrijf de schade niet zal inhouden op je uitbetalingen.

Schade bij bedrijven

Ben je als particulier aan het winkelen en veroorzaak je per ongeluk schade bij een bedrijf? In dat geval kun je wel gebruik maken van de WA verzekering. Je veroorzaakt dan namelijk schade aan derden, die je kunt laten vergoeden indien er geen sprake is van opzet. Je zorgt er daarmee voor dat je de kosten zelf niet hoeft te betalen, omdat je online een claim in kunt dienen. Schade op het werk is wat dat betreft een aparte categorie, waarbij je niet zomaar een claim in kunt dienen en de verzekeraar voor de kosten op kunt laten draaien. Schade claimen zal overigens niet resulteren in een wijziging in de premie of iets dergelijks, want dat is bij de aansprakelijkheidsverzekering niet aan de orde.

Vorig artikel:

Volgend artikel: