Verhaalkosten

Verhaalkosten staan voor de kosten die je dient te maken, om een bepaalde schade op een dader te verhalen. Ben je slachtoffer geworden van schade en wil de ander de kosten niet betalen, of deze niet verhalen op zijn of haar WA verzekering? Dan kun je besluiten om een advocaat in de arm te nemen en de ander op die manier toch aansprakelijk te stellen. De kosten van een advocaat kunnen echter behoorlijk oplopen, waardoor het prettig is wanneer je verzekering ook deze kosten dekt. Je zorgt er daarmee voor dat je geen drempel hoeft te ervaren, om de schade die je is aangedaan te verhalen.

Dekking verzekeraar

Kijk goed naar de dekking van de WA verzekering die je op het oog hebt, om na te gaan of er sprake is van dekking voor verhaalkosten. Verzekeraars zijn vrij om dit wel of niet op te nemen en hier andere voorwaarden aan te verbinden. Is er bijvoorbeeld sprake van een maximale dekking, of dien je aan andere voorwaarden te voldoen? Houd hier rekening mee op het moment dat je een WA verzekering af wilt sluiten, of ga het na in de voorwaarden op het moment dat je er over nadenkt iemand aansprakelijk te stellen. Naast de dekking kennen is het ook handig dat je de procedure kent, zodat je weet wat je kunt verwachten na het indienen van een schade. Overigens stelt dit niet veel voor en is het makkelijk geregeld.

WA verzekeringen vergelijken

Je kunt de verschillende WA verzekeringen goed met elkaar vergelijken door online op zoek te gaan naar de verschillen. Download de polisvoorwaarden, of ga op de site na of er sprake is van dekking voor verhaalkosten. Je zorg er op die manier voor dat je een goed beeld krijgt van de verschillen en je op basis daarvan een keuze kunt maken. Wil je geen hogere premie betalen voor een dergelijke dekking? Dan kun je op basis van de kosten ook bepalen om gebruik te maken van een minder uitgebreide dekking, zodat je de meest scherpe premie betaalt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: