Verzekerde bedrag

Kijk bij het afsluiten van een WA verzekering in ieder geval goed naar het verzekerde bedrag. Je kunt op die manier inzien welk bedrag de verzekeraar maximaal zal uitkeren, op het moment dat je schade aan een ander of aan zijn of haar spullen toebrengt. De bedragen variëren over het algemeen van €1.000.000 tot €2.500.000. Dat zijn enorme bedragen, waardoor de dekking in de meeste gevallen meer dan voldoende ruim zal zijn. Is dat toch niet het geval en is er sprake van medeplichtigen? Dan kun je een beroep doen op de WA verzekering die zij hebben afgesloten.

Verzekerde bedrag van miljoenen

De miljoenen aan dekking van de WA verzekering zorgen er in ieder geval voor dat je de materiële schade over het algemeen zonder problemen kunt (laten) vergoeden. Is er bijvoorbeeld sprake van een deuk in een gloednieuwe auto, of gaat het om een zeer bijzondere vaas die je hebt laten vallen? Dan is de kans groot dat de kosten flink in de papieren zullen lopen, maar boven het maximaal verzekerde bedrag zal je niet snel uitkomen. Je hoeft je wat dat betreft geen zorgen te maken over het verzekerde bedrag binnen je WA verzekering. Kijk ook of je verzekering bijvoorbeeld verhaalkosten dekt.

Letselschade

Breng je letsel toe aan een ander? Dan is de kans groter dat de kosten verder op zullen lopen. De miljoenen aan maximale dekking komen vooral in beeld wanneer er sprake is van blijvend letsel dat je bij de ander hebt toegebracht. Zit je bijvoorbeeld op een fiets en rijd je iemand aan, waarbij er sprake is van jouw aansprakelijkheid? Dan bestaat er een kans dat de ander bijvoorbeeld lang moet revalideren, of voor het leven last blijft houden van het ongeval. Je verzekeraar zal dan flinke bedragen uit moeten keren, waardoor je er goed aan doet een WA verzekering met een hoog maximaal verzekerd bedrag af te sluiten.

Vorig artikel: