Verzekerden

Je sluit de WA verzekering zelf af, maar deze geldt voor je volledige huishouden. Dat betekent dat je zelf op de dekking kunt rekenen, maar dat dit daarnaast ook geldt voor bijvoorbeeld je partner en je kinderen. Bovendien behoren huisdieren juridisch gezien tot je zaken, waardoor je ook bij schade door huisdieren een beroep kunt doen op de WA verzekering. Maken ze per ongeluk een mooie vaas kapot bij de buren, of zorgen ze ervoor dat er in de tuin schade ontstaat? Geen probleem, in dat geval kun je gewoon gebruik maken van de WA verzekering en hoef je zelf dus niet voor de kosten op te draaien.

Partner en kinderen

Daarnaast behoren je partner en je kinderen tot de verzekerden, aangezien je een compleet huishouden kunt verzekeren. Het is vooral interessant om een WA verzekering af te sluiten als je kleine kinderen hebt, aangezien ze zich vaak onvoorspelbaar gedragen en het dus lastig is om ze in de gaten te houden. Wanneer ze niet zien dat er een bepaalde mooie vaas staat of de koffie over de rand valt kunnen de kosten immers aardig oplopen. Bovendien zal de WA verzekering de schade van kinderen zelfs dekken wanneer er opzet in het spel lijkt, aangezien ze hun acties nog niet kunnen overzien.

Log├ęs en huispersoneel

Heb je anderen logeren en veroorzaken zij schade die je liever zelf niet zou vergoeden, of die je niet kunt betalen? Ook in dat geval kun je gebruik maken van de WA verzekering, aangezien zij behoren tot de dekking. Wat dat betreft kun je in een groot aantal verschillende situaties gebruik maken van de dekking en geldt deze zelfs voor het huispersoneel. Het is in dat geval overigens wel van belang om aan te tonen dat de schade ontstaan is op het moment dat het huispersoneel ook daadwerkelijk voor je aan het werk was. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal ook de dekking niet geldig zijn en kan en zal een verzekeraar niets voor je doen helaas.

Vorig artikel:

Volgend artikel: