WA verzekering afsluiten

Wil je graag een WA verzekering afsluiten? Houd er rekening mee dat dit bij een aantal van de verzekeraars alleen mogelijk is in combinatie met een opstalverzekering en/of een inboedelverzekering. De verzekeraars willen de woonverzekeringen graag met elkaar combineren. Het gaat in de beide gevallen om een verzekering met een premie van een paar euro per maand, waardoor de combinaties zorgen voor een aanvullend kostenvoordeel en minder administratie. Je kunt de WA verzekering van verschillende verzekeraars het best online met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld op basis van de dekking en het maximaal uit te keren bedrag.

WA verzekering vergelijken

Je kunt een WA verzekering afsluiten door deze goed met elkaar te vergelijken. Je krijgt op die manier een beeld van de mogelijkheden en de dekking waar je op kunt rekenen. Kijk goed naar het maximaal uit te keren bedrag. Veel van de verzekeraars hanteren een bedrag tussen de €1 en €2,5 miljoen, waardoor er sprake is van een behoorlijk verschil. Het gaat in beide gevallen om hoge bedragen, maar met name letselschade kan flink in de papieren lopen. Wanneer de tegenpartij blijvend invalide raakt bent u bijvoorbeeld uw gehele leven verantwoordelijk voor de kosten die daaruit voortvloeien.

Online WA verzekering afsluiten

Je kunt gewoon online een WA verzekering afsluiten, waardoor het vervolgens niet nodig is om hiervoor de deur uit te gaan. Het is in plaats daarvan voldoende om online aan te geven waar je naar op zoek bent en waar je graag gebruik van wenst te maken. Je zorgt er daarmee voor dat je de dekking bovendien direct in kunt laten gaan, mits de verzekeraar je zal accepteren en de aanvraag definitief maakt. Je kunt dan online je WA verzekering afsluiten en je zal binnen enkele dagen tot maximaal een paar weken de polispapieren of de bevestiging per post ontvangen. Let bij de aansprakelijkheidsverzekering altijd op wie je kiest als verzekerden en zorg dus dat iedereen die je wilt verzekeren ook daadwerkelijk binnen de verzekering valt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: