WA verzekering opzeggen

Wil je de WA verzekering opzeggen, of wil je graag overstappen naar een andere verzekeraar? Dat kan, je hebt zelf de keuze uit de verschillende verzekeraars die er beschikbaar zijn. Houd er echter rekening mee dat er in de meeste gevallen sprake is van een contractperiode en je te maken kunt krijgen met een opzegtermijn. Dit zijn elementen die het niet op ieder gewenst moment mogelijk maken om op te zeggen of over te stappen. Wil je overstappen van WA verzekering? Dan kun je de nieuwe verzekeraar vragen het oude contract per de eerst volgende mogelijkheid op te zeggen en het dan over te zetten naar je nieuwe verzekering.

Contractperiode

In de meeste gevallen sluit je de WA verzekering af voor de periode voor een jaar. Binnen die periode heb je niet zomaar de mogelijkheid om de verzekering op te zeggen en kun je de dekking over het algemeen ook niet naar beneden bijstellen. Wil je een meer uitgebreide dekking? Dan is dan over het algemeen wel mogelijk, al kan de verzekeraar je aan de contracttermijn houden. Na de contracttermijn zal de WA verzekering door blijven lopen, maar heb je wel de mogelijkheid om deze op te zeggen.

Opzegtermijn verzekering

Houd rekening met een eventuele opzegtermijn. Deze bedraagt doorgaans 1 – 2 maanden, waardoor je ruim op tijd aan dient te geven dat je een bepaalde verzekering op wenst te zeggen. Wil je de aansprakelijkheidsverzekering na de contracttermijn opzeggen om over te stappen? Geef dit dan voor het verlopen aan, zodat je op tijd weg kunt. Uiteraard kun je ook de nieuwe verzekeraar doorgeven dat je te maken hebt met een opzegtermijn en dat je daarna graag over wilt stappen. Je zorgt er op die manier voor dat het opzeggen van je WA verzekering je zelf zo min mogelijk moeite zal kosten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: